Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

ФІФА покарала ЦСКА за расизм

  • 677

Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА наказав частково закрити вхід на стадіон на матчі Ліги чемпіонів за участю футбольного клубу ЦСКА. Вхід на трибуну D стадіону «Арена Хімки» під час матчу проти німецької «Баварії» 27 листопада буде закрито.

Це рішення було прийнято, щоби покарати російський клуб за расистські вигуки вболівальників під час попереднього матчу проти «Манчестер Сіті», який ЦСКА програв з рахунком 1:2. Після гри футболіст «Манчестер Сіті» Яя Туре, який є громадянином Кот-д'Івуару, висловив обурення поведінкою московських уболівальників.

Англійська команда подала офіційну скаргу в УЄФА. Інцидентом також зацікавились у головній організації світового футболу - ФІФА. Керівництво російського клубу стверджує, що вболівальники поводилися не гірше, ніж фанати інших команд, а вигуки призначалися всім гравцям англійської команди, незалежно від кольору шкіри.

Тим часом, президент ЦСКА Євгеній Гінер заявив, що Яя Туре все вигадав. На це Селюк відповів:
- Позиція ЦСКА зрозуміла. Туре не проти «армійців». Але для чого йому потрібно було щось вигадувати ? Чому він до 30 років нічого подібного не заявляв, а тут раптом вирішив підняти це питання? Нічого він не вигадував. Якби він був налаштований проти Росії, я б з ним не співпрацював. Більше того , влітку Разак перейшов з «Манчестер Сіті» в «Анжі», і перед переїздом до Росії він радився з Яя Туре. І той його запевняв, що в в країні немає ніякого расизму!



пропозиції партнерів
Новини