Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Обама може змінити віце-президента

  • 782

Президент Барак Обама перед виборами 2012 року не розглядав ймовірність заміни віце-президента Джо Байдена на Хілларі Клінтон, повідомив представник Білого дому.

«Я точно знаю, що президент Обама ніколи не розглядав це, ніколи не замислювався про це», - сказав представник Білого дому Джей Карні в ефірі CNN. За його словами, Байден був «виключно хорошим партнером» президента як під час передвиборної кампанії, так і в Білому домі. Інформацію про те, що Обама подумував про заміну Байдена, містить нова книга журналістів Марка Хальперіна і Джона Хайлеманна.

Хілларі Клінтон працювала протягом першого терміну Обами держсекретарем США, і згодом залишила державну службу. Її вважають фаворитом у разі, якщо вона вирішить балотуватися на пост президента 2016 року. Клінтон вже одного разу висувала свою кандидатуру в 2008 році, але зазнала поразки на праймеріз від Обами.

Сам віце-президент Джо Байден ніяк не прокоментував чутки навколо нього. Він також не говорить, чи збирається балотуватися на посаду президента. Віце-президенти США часто висувають свою кандидатуру на виборах; останнім, хто обрався з цієї позиції на пост президента, став Джордж Буш-старший. Для американської політики нехарактерні випадки, коли президент перед тим, як балотуватися на другий термін, змінює кандидата у віце-президенти.



пропозиції партнерів
Новини