Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Нардепів прорвало

  • 1507

Відразу два євроінтеграційні закони прийняли у першому читанні.

У Парламенті прийняли законопроект про прокуратуру в першому читанні. Його вніс до Верховної Ради президент. Законопроект про прокуратуру є євроінтеграційним документом.

Документ передбачає скасування функцій загального нагляду та досудового слідства і враховує рекомендації Венеціанської комісії. Винятком є рекомендації щодо норм, які регулюються Конституцією. Мова йде про призначення і звільнення генерального прокурора.

Крім того сьогодні Рада прийняла в 1-му читанні законопроект про зміни до виборчого законодавства. Цей документ внесли нардепи-регіонали Олександр Єфремов, Володимир Олійник і Дмитро Шпенов.

На ранковому засіданні парламентарі також прийняли рішення про підготовку обидвох законопроектів про прокуратуру та про зміни до виборчого законодавства до другого читання за скороченою процедурою.

Крім того у Парламенті створили нову робочу групу з підготовки законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном. Вона буде сформована на пропорційній основі за пропозиціями керівників усіх фракцій Парламенту.

Нагадаємо, що Брюссель очікує від українського парламенту ухвалення до Вільнюського саміту трьох документів. Мова йде про виборче законодавство, прокуратуру та питання Тимошенко.



пропозиції партнерів
Новини