Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Країни ЄС розділились у питанні асоціації з Україною

  • 558

Через внутрішні розбіжності і невизначеність із питанням Тимошенко ЄС готовий відкласти підписання Угоди про асоціацію.

Європейський Союз готовий відкласти ухвалення остаточного рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на кінець лиcтопада, коли відбуватиметься саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі. Про це пише польська газета «Rzeczpospolita» з посиланням на власні джерела у Брюсселі.

«Європейські джерела визнають, що, якщо до 18 листопада справа Тимошенко не буде вирішена, то голови МЗС відкладуть рішення ЄС про те, підписувати чи ні Угоду про асоціацію, на сам саміт у Вільнюсі», - зазначає видання. За даними газети, країни Євросоюзу в питання підписання угоди з Україною розділилися на три групи.

«Польща, Велика Британія та держави Центральної Європи хочуть підписання, незважаючи ні на що. Німеччина, Нідерланди та Швеція наполягають на звільненні Тимошенко, а Франція і держави Південної Європи не мають власної точки зору на цю справу», - пише газета.

«В залежності від того, хто відстоїть свою думку, буде залежати рішення у Вільнюсі», - сказав один із співрозмовників польського видання на умовах анонімності.

У жовтні у Євросоюзі заявляли, що рішення щодо підписання угоди з Україною має бути ухвалене на засіданні міністрів закордонних справ ЄС 18 листопада на підставі звіту спецпредставників Європарламенту Александра Кваснєвського та Пета Кокса, який вони мали підготувати до 14 листопада.



пропозиції партнерів
Новини