Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Віце-прем'єр РФ: Україна ніколи не стане членом ЄС

  • 614

Про це сказав віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін журналістам у Брюсселі в середу.

Рогозін зазначив, що асоціація з Євросоюзом для України і Молдови не означає приєднання до ЄС. «Швидше за все, вони ніколи не вступлять до Європейського союзу. При цьому підпишуться під виконанням чужих норм і стандартів», - вважає чиновник.

«Ми закликаємо ЄС не підігрівати наших партнерів, щоб вони здійснювали необдумані вчинки. Чи не вішати, як у відомої домашньої тварини, морквину перед носом, при тому розуміючи, що морквину вона ніколи навіть і лизнути не зможе, але буде весь час йти за цією морквиною вперед», - цитує Рогозіна РІА Новости. Крім того, для України асоціація з ЄС може призвести до руйнування традиційних горизонтальних відносин - насамперед з російськими підприємствами, сказав Рогозін.

«Ми не зможемо розміщувати там деякі «чутливі технології», нам доведеться їх повністю локалізувати на території Російської Федерації. Це означає проблеми, пов'язані з майбутнім авіапрому, космічної співпраці та багато іншого», - сказав Рогозін.

«На мій погляд, у Вільнюському саміті набагато більше політики і набагато менше економіки. Там не економічна прагматика, а бажання якомога ширше розтягнути Євросоюз», - заявив чиновник. Рогозін висловив надію, що офіційний Київ і офіційний Кишинів «порадяться зі своїм народом, зі своїми промисловцями, платниками податків, перш ніж приймати ці суто політизовані рішення».



пропозиції партнерів
Новини