Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Румунія заборонила українцям ввозити товари

  • 2046

Керівництвом Румунії вводиться обмеження на ввезення однією особою протягом семи днів, із України до Румунії певної кількості товарів - продукти харчування, тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали/

Відповідне рішення закріплене Указом національної агенції податків Румунії від 29.10.2013 № 3387 «Інструкції щодо управління інформації стосовно певної категорії товарів, ввезених в Румунію мандрівниками в їх особистому багажу», повідомляється на сайті Мінінфрастуктури. Згідно з цим Указом у пункті пропуску «Сігету Мармацієй» (Румунія) з 1 до 15 листопада цього року проводиться експеримент, за яким кожен громадянин письмово декларує товар, який переміщує територією Румунії. А співробітники митної служби Румунії здійснюють перевірку та внесення інформації до спеціальних баз даних.

А з 15 листопада відповідне нововведення запроваджується в усіх пунктах пропуску на українсько-румунському кордоні. З огляду на це, можливе виникнення черг транспортних засобів у пунктах пропуску Мукачівського та Чернівецького прикордонних загонів через збільшення часу оформлення румунською стороною.

З метою ефективного впливу на можливу ситуацію Держприкордонслужбою у регіонах утворені ситуативні групи, ініційовано та проведено прикордонно-представницькі зустрічі на рівні Помічників прикордонних представників Сторін за участю представників митних органів України та Румунії з питань забезпечення функціонування пунктів пропуску, а також уточнено порядок взаємодії з контрольними органами у пунктах пропуску через державний кордон.

Мінінфраструктури рекомендує міжнародним автомобільним перевізникам враховувати зазначену інформацію при плануванні перевезень до Румунії.



пропозиції партнерів
Новини