Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

ЄС з Україною без звільнення Тимошенко

  • 516

Таке вирішення конфліктної ситуації пропонує Президент Польщі Броніслав Коморовський. За його словами, це дозволить вирішити питання екс-прем'єрки в майбутньому, та й сама вона закликає до реалізації власне такого варіанту, наголошує Коморовський.

Тим часом голова Євроради Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу нагадали президенту України, що Євросоюз і досі налаштований підписати з Києвом Угоду про асоціацію.

«Ми впевнено говорим про наше бажання підняти відношення ЄС та України на новий рівень. Європейський союз готовий відновити підготовку для підписання угоди про асоціацію як тільки Україна буде готова відновити свій рух у бік політичної асоціації та економічної інтеграції», - заявив єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Також Єврокомісар здивований сумою, яку озвучив офіційний Київ для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Мовляв сума в 160 млрд. доларів, яку раніше називали Азаров і Янукович для модернізації української економіки - непропорційна і не заслуговує жодної довіри.

Представники європарламенту певні - підписувати угоду Україна передумала через тиск Росії. І тепер на Заході думають, як підтримати євромайдан.

«Я не впевнений, що рішення зупинити євроінтеграцію через тиск Росії є виправданим. Але я сподіваюсь, що це не кінець історії, у мене немає жодних сумнівів, що двері для України залишаться відкритими. Це необхідно заради тієї молоді, яка сьогодні демонструє свою прихильність європейській перспективі країни.Ми повинні враховувати їх надії, щоб у них була можливість досягти того, яого вони хочуть. Як? Ми повинні тепер подумати та виробити стратегію», - заявив член моніторингової місії Європарламенту в Україні Пет Кокс.

Між тим сьогодні Україна та Євросоюз парафували у Вільнюсі Угоду про спільний авіапростір. Документ передбачає партненрство в авіації через поступову інтеграцію ринків. Відтак, ця угода дозволить авіакомпаніям України та ЄС відкривати будь-які маршрути після досягнення домовленостей з аеропортами.



пропозиції партнерів
Новини