Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Автентична страва до Великодня: подільська начинка від Євгена Клопотенка

  • 26

Вже завтра, 5 травня, українці відзначатимуть Великдень - одне з найбільших християнських свят. Традиційно в суботу сім'ї освячують великодні кошики, а в неділю йдуть до церкви та святкують у родинних колах.

Напередодні цього свята український шеф-кухар Євген Клопотенко вирішив поділитись з підписниками рецептом апетитної страви. Деталі приготування дивіться на його ютуб-каналі.

До слова: Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки

Традиційна Великодня страва – подільська начинка, яка характерна саме для заходу України та має не менше значення, аніж паски та крашанки.

Якщо ви цінуєте і любите українську кухню так само сильно, як і я, то обовʼязково маєте приготувати цю страву на свій великодній стіл. А без якої страви ви не святкуєте Великдень? – запитує Клопотенко.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно: 360 г
  • Кефір: 200 г
  • Яйце: 1 шт
  • Розпушувач: 1 ч.л
  • Сіль: 1/2 ч.л

Для начинки:

  • М'ясо (свинина): 400 г
  • Цибуля: 1 шт.
  • Яйця: 5 шт.
  • Молоко: 500 мл.
  • Сіль: на смак
  • Харчова плівка від ТМ "Добра Господарочка"

Спосіб приготування:

1. У мисці змішайте кефір, яйце і сіль, добре перемішайте. Додайте борошно, змішане з розпушувачем, і замісіть тісто.

2. Накрийте тісто плівкою і дайте йому відпочити 20 хвилин.

3. Розкатайте тісто пласко у форму дека. Застеліть деко пергаментом і випікайте при 190°C від 25 до 30 хвилин.

4. Коли корж трохи охолоне, поріжте його на кубики 1 на 1 см.

5. М'ясо поріжте на кубики, викладіть на сковороду з олією, обсмажте 30-60 секунд, потім додайте воду та тушкуйте під кришкою 30 хвилин, доки вода не випарується.

6. Додайте олію та порізану кубиками цибулю, обсмажте до золотистого кольору.

7. Додайте до коржів молоко, перемішайте та дайте постояти 15 хвилин, час від часу перемішуючи.

8. Додайте до хліба м'ясо, перемішайте, посоліть. Збийте яйця, додайте до суміші та перемішайте.

9. Змастіть форму маслом, не застеляючи пергаментом. Викладіть суміш у форму та випікайте 50 хвилин при 180°C.

10. При подачі подайте охолодженим.

І ще: Що освячувати на Великдень: що варто класти до кошика, а що – ні



пропозиції партнерів
Новини