Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Чому небезпечно вживати сире молоко

  • 304

Американські дослідники стверджують, що більшість випадків харчових інфекційних отруєнь молоком пов'язані з вживанням цього продукту в сирому вигляді.

Про це повідомляє портал Newsyou.

Науковці вивчили дані за 13-річний період про 121 спалах отруєнь в країнах, де сире молоко знаходиться у вільному продажі.

Дослідження показали, що 60% токсикологічних захворювань викликало вживання цього продукту. 39% отруєнь пов'язані з пастеризованим молоком.

Медики наголосили, що вживання сирого молока може становити небезпеку для здоров'я людини. Однак тим, хто не хоче відмовлятися від вживання сирого молока навіть під загрозою отруєння, фахівці рекомендують проводити легку пастеризацію.

Для цього потрібно нагріти молоко до 70-80⁰С протягом 30-60 секунд. За цей час небезпечні для організму бактерії загинуть, а користь та смакові якості збережуться.

Читайте також: Продукти, які сприяють появі акне



пропозиції партнерів
Новини