Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Дієтологи розповіли, що треба їсти для підвищення імунітету

  • 1879

У холодні осінні дні традиційно підвищується ризик простудних захворювань і, як показують результати досліджень вчених і медиків, далеко не завжди достатньо одного яблука в день для того, щоб забути про хвороби.

Крім яблук, про чию неоціненну користь не перестають ходити легенди, існує низка інших корисних для здоров’я продуктів, які здатні підвищити імунітет і знизити ризик розвитку простудних захворювань в холодні осінні дні, пише Men’s Health.

1. Йогурт: пробіотики або "живі культури", які містяться в йогурті, не дають хвороботворним мікробам потрапити в кишечник і шлунково-кишковий тракт.

2. Овес і ячмінь містять бета-глюкан, тип волокна з антимікробними та антиоксидантними властивостями – більш потужними, ніж ехінацея, стверджують норвезькі вчені. Медики рекомендують скласти свій раціон таким чином, щоб один з прийомів їжі повністю складався з зернових.

3. Часник – відомий природний імуностимулятор. Він містить активний інгредієнт аліцин, який допомагає боротися з інфекціями і бактеріями. Крім того, інші дослідження доводять, що у людей, які вживають як мінімум шість зубчиків часнику в тиждень, ризик розвитку раку шлунка і раку прямої і товстої кишок на 30 відсотків менше, ніж у тих, хто не вживає цей корисний продукт.

4. Морепродукти: омари, устриці, лобстери, краби і двостулкові молюски містять селен, який бере участь у виробництві цитокіну – білка, який виводить віруси грипу з організму.

5. Курячий бульйон. Всім нам відомо ще від наших бабусь, що найкращими ліками від застуди є курячий бульйон. Однак мало хто знає, що він здатний не тільки прискорити процес одужання, але і запобігти застуді.

6. Гриби. Сучасні дослідження показують, що гриби збільшують виробництво і активність білих кров’яних клітин, роблячи їх більш агресивними. Це говорить про те, що організм активно бореться з бактеріями і вірусами.

Читайте також: Вчені назвали фрукт, що уповільнює старість



пропозиції партнерів
Новини