Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Дослідники знайшли спосіб зробити безалкогольне пиво таким же смачним, як і справжнє

  • 298

Науковці з Копенгагена заявили, що змогли створити безалкогольне пиво, яке смакує як і звичайне. Увесь секрет в особливому інгредієнті.

Як пише Futurity, виробники додали до безалкогольного пива монотерпеноїди, вироблені незвичайним способом. Їх варто вводити уже до готового напою.

І ще: Учені зруйнували міф про користь одного бокалу вина на день

"Головне, чого не вистачає безалкогольному пиву – аромату та смаку хмелю. Спирт необхідний, щоб хміль передав пиву свій унікальний смак. Коли ви видаляєте алкоголь з пива, наприклад, нагріваючи його, ви також вбиваєте аромат", – розповів професор Копенгагенського університету Сотіріос Кампраніс.

Через багато років досліджень Кампраніс та його колеги знайшли спосіб виробляти невеликі молекули – монотерпеноїди, які і надають напою смаку хмелю. Допомогли пекарські дріжджі. їх перетворили на "мікрофабрики" з вирощування потрібних молекул.

"Це змінює правила гри для безалкогольного пива. У довгостроковій перспективі хочемо змінити пивоварну промисловість за допомогою нашого методу", – додав науковець.

Дослідники знайшли спосіб зробити безалкогольне пиво таким же смачним, як і справжнє - фото 496541

Читайте також: Забудьте про келихи: чоловік отримав пиво у незвичайному "посуді"



пропозиції партнерів
Новини