Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Медики розповіли про небезпеку сиру

  • 181

За словами медиків, при щоденному вживанні сир може швидко викликати звикання і спричинити розвиток ожиріння.

Про те, чому сир не потрібно їсти кожен день, науковці розповіли виданню Неalth Info. За словами дієтологів, сир належить до висококалорійних продуктів – багато його сортів містять до 70% жирів, причому насичених, що призводять до зростання "поганого" холестерину в крові.

У тих, хто регулярно їсть багато сиру, особливо високий ризик появи зайвої ваги, а також діабету і різних захворювань серця і судин. Лікарі порекомендували вживати сир в обсязі не більше 200 грамів на тиждень. Нехтування цією нормою, за словами медиків, призведе до того, що шкода продукту переважить всі його позитивні сторони.

Зокрема, нагадали експерти з харчування, сир через високий рівень натрію може призводити до порушень функції нирок, а також до проблем з сечостатевою системою.

Крім того, у сирі можуть міститися речовини, які проникають в нього з молока корів, що піддавалися лікуванню різними препаратами і підхоплювали протягом життя інфекції. Людині це може загрожувати захворюваннями серця, раком та іншими недугами.

Особливо небажаними для постійного вживання визнано плавлені сири, які у великій кількості містять фосфатні добавки і різні типи шкідливих солей.

Читайте також: Який сир потрібно їсти для хорошої форми



пропозиції партнерів
Новини