Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Названо несподівані продукти, які не можна їсти на сніданок

  • 1530

Круасани, фрукти, бутерброди і навіть висівки категорично не підходять для ранкової трапези і можуть викликати не тільки неприємні симптоми, але і серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це в коментарі ГолосUA повідомила дієтолог Людмила Бабич.

Як відомо, сніданок – найважливіший прийом їжі впродовж дня, адже саме він запускає метаболізм і насичує енергією організм, допомагаючи йому швидше прокинутися і набратися сил перед продуктивним днем. При цьому дуже велике значення має, які саме продукти ви оберете для сніданку.

"Зрозуміло, починати ранок не варто з чипсів, сухариків та інших сурогатних продуктів, наповнених підсолоджувачами, підсилювачами смаку, різноманітними Е-добавками та іншими консервантами. Це стосується також різних копченостей, напівфабрикатів і консервів, у тому числі – ковбас, сосисок, пельменів. Намагайтеся уникати гострих приправ: ранкова трапеза повинна бути максимально простою, але в той же час поживною та корисною", – заначила експерт.

За словами медика, тістечка, круасани і солодкі булочки – теж неприйнятний варіант для першого прийому їжі: солодощі на голодний шлунок змушують підшлункову залозу перенапружуватися, викидаючи велику кількість інсуліну.

"Чим більше інсуліну буде у вашій крові, тим більше зайвого жиру незабаром з'явиться на боках. А різкі стрибки цукру призводять до такого ж різкого зниження його вмісту. Тобто ви відчуєте голод вже через годину після такого сніданку", – наголошує фахівець.

Не варто також снідати фруктами. Звичайно, вони корисні, але зранку фруктові кислоти подразнюють шлунок. Груба клітковина шкірки деяких фруктів (груші або хурми) діє дратівливо, може викликати газоутворення, бурчання в шлунку, болі, спазми і здуття. Тому фахівці рекомендують їсти фрукти разом з вівсяною кашею або нежирним сиром.

"Неприйнятний для сніданку на голодний шлунок і настільки корисний продукт як висівки. Попри те, що вони допомагають надовго зменшити відчуття голоду, висівки, як губка, витягають воду. І якщо ви п'єте її недостатньо, то можуть виникнути запори, підвищена кислотність шлунка і подразнення слизової оболонки, а це згодом призводить до синдрому роздратованого кишечника", – підсумувала лікар.

Читайте також: Учені назвали несподіваний продукт, який треба їсти на сніданок



пропозиції партнерів
Новини