Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Новорічне меню: смачні рецепти від Радіо 24

  • 1676

Новорічні святкування вже на носі, а це означає, що потрібно вирушати на закупи продуктів для святкового стола. Радіо 24 підготувало для вас цікаве та просте новорічне меню.

Пропонуємо розпочати з приготування салатів. Готуйте під найкращу святкову музику від радіостанцій XMass24 та Різдво24!

Олів'є ля-Ред

До вашої уваги – оригінальна варіація популярного "Олів'є".

 - фото 127543

Картопельку, буряк, моркву та яйця відварюємо. Ріжемо на кубики разом з огірками. Печерички нарізаємо та смажимо до появи золотистої скоринки. А тепер все засипаємо в простору миску, додаємо кукурудзу та заправляємо майонезом. Солимо та перчимо на власний смак.

Мандариновий вибух

Ви любите мандарини? Бо ми – дуже. А ще ми обожнюємо салат з цими цитрусовими. Він стане окрасою вашого столу та припаде до смаку всім гостям.

 - фото 127549

М'яско ріжемо на невеличкі шматки, солимо-перчимо та підсмажуємо. Відварюємо яйця та нарізаємо їх. З мандаринок знімаємо шкірку, ділимо на дольки. Ці інгредієнти засипаємо в тарілку, додаємо кукурудзу, майонез та спеціюємо.

Для домашнього майонезу збиваємо 1 жовток, 100 мл олії та ложку гірчиці. Можна також додавати трави та прянощі.

П.С. Рекомендуємо подавати салат з грінками або підсушеним у духовці хлібом.

Печінковий торт зі сметанковим соусом

Наступним у меню є "Печінковий торт зі сметанковим соусом". Він легкий для організму та має приємний освіжаючий смак.

 - фото 127548

Спочатку готуємо коржі. Необхідно двічі перемолоти печінку на м'ясорубці. Це робиться для того, щоб не було грудочок. До неї додаємо перемелену цибулю та молоко. Все ретельно перемішуємо та збиваємо з яйцями. Останнім даємо борошно. У результаті має вийти лите тісто, як на млинці.

П.С. Для яскравого смаку в тісто можна додавати коріандр.

Розігріваємо сковорідку та додаємо олію. Обсмажуємо млинці з двох сторін та даємо їм остигнути.

Готуємо соус. Для цього перемішуємо пачку сметани, дрібно порізаний огірок, натертий часник та порублену зелень.

Для приготування торта ми кладемо на простору тарілку млинець з печінки та перемащуємо його соусом. Цю процедуру повторюємо ще з шістьма коржами, накладаючи їх один на одного. Зверху тортик можна присипати тертим сиром або прикрасити дольками помідорів.

Печінкова радість

Якщо у вас залишилися печінкові коржі – можете зробити простенький салатик.

 - фото 127546

Коржі нарізаємо соломкою. Огірки та помідори – кубиками. Все це перемішуємо, додаємо кукурудзу, нарізані оливки та заправляємо соусом. Сіль, перець та зелень – на свій смак. Вуаля! Салатик готовий.

Крем-коктейль з гарбуза

Далі ми пропонуємо приготувати надзвичайно легкий та смачний крем-коктейль з гарбуза.

 - фото 127544

Гарбузову м'якоть та картоплю, нарізані кубиками, відварюємо. Смажимо цибульку. Після того, як овочі зваряться – зливаємо воду, додаємо цибулю та блендеруємо. Суміш вливаємо в гаряче молоко та доварюємо на малому вогні 5 хвилин. Солимо й перчимо за смаком. Для пряності можна насипати трохи меленого імбиру.

П.С. Подаємо страву в креманках із зернятами гарбуза або насінням льону.

Грибна паста

А тепер трішечки Італії. Пропонуємо подати гостям украй смачну та просту в приготуванні пасту з печерицями.

 - фото 127547

Грибочки та цибулю дрібненько нарізаємо та смажимо. Коли зайва рідина з грибів випарувалася, додаємо натертий часник. Якщо бентежить аромат часника – його можна просто не додавати. Через хвилинку наливаємо в соус сметану та готуємо ще кілька хвилин. Солимо та перчимо.

Макарони варимо. Відливши воду, готові макарони засипаємо до грибів. Все це перемішуємо та посипаємо тертим твердим сиром.

Кекс у чашці

Ну і час десерту. Ви вже провели чимало часу на кухні, тому пропонуємо зовсім простий рецепт кексика в чашці.

 - фото 127545

Масло розтоплюємо, додаємо яйце, молоко, цукор та сіль. Перемішуємо. В іншій мисці змішуємо борошно, какао та розпушувач. В цю суміш вливаємо масло з яйцями та цукром. Утворену масу заливаємо в чашки (рецепт розрахований на дві порції) на половину їх висоти, адже тісто має вирости при запіканні. Ставимо чашки в мікрохвильову піч на три з половиною хвилини на повну потужність. От і все.

П.С. Рекомендуємо "запікати" ці кексики перед подачею. Тоді вони будуть максимально пухкенькими та м'якими. Зверху їх можна посипати пудрою або тертим шоколадом.

Бажаємо Вам смачного та яскравого Нового року і не забувайте, що на кухні потрібно експериментувати та бути в хорошому настрої :)

Читайте також: Як весело і незабутньо провести рік Півня



пропозиції партнерів
Новини