Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

П'ять корисних продуктів, про які знали ще наші предки

  • 405

Автор перераховує п'ять продуктів, які широко вживалися в давнину і з часом знову здобули популярність. Ці продукти позитивним чином позначаться на вашому здоров'ї, починаючи від зниження ризику розвитку хвороб і закінчуючи поліпшенням травлення.

1. Чайний гриб

Деякі вчені вважають, що ферментований чай з'явився в Китаї близько 220 року до н. е. Тоді його пили з метою детоксикації і називали "чаєм безсмертя". Чайний гриб багатий корисними для людського організму пробіотиками, розвитку яких сприяє ферментація, пише health.

П'ять корисних продуктів, про які знали ще наші предки- фото 131926

2. Кімчі

Останнім часом корейська страва з капусти стає дедалі популярнішою. Згідно з одним дослідженням, її пропонують у кожному 50-му американському ресторані. Корисний ефект кімчі забезпечується трьома чинниками: його готують з багатих клітковиною овочів, багатих антиоксидантами спецій і, найголовніше, у цій страві чимало корисних для кишечника пробіотиків.

3. Насіння чіа

Кажуть, що воїни ацтеків перед битвою їли особливе насіння, що додавало їм енергію. Сьогодні ви знайдете це насіння у всьому – від грецького йогурту до чаю. Насіння чіа багате на жирні кислоти омега-3, які сприяють поліпшенню рівня холестерину, знижують високий тиск і ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

П'ять корисних продуктів, про які знали ще наші предки- фото 131928

4. Стародавні зерна

Наші предки почали думати про те, як підвищити запаси своєї енергії завдяки їжі, ще 75 років тому. Ми називаємо ті види зерна, які вони їли (кіноа, гладка пшениця і фрік), "древніми", тому що за останні кілька сотень років вони практично не змінилися, на відміну від сучасних видів пшениці, які виводилися шляхом схрещування.

5. Водорості

У країнах Азії водорості їдять сотні років. Одна з найбільших переваг водоростей – високий вміст йоду, необхідного для нормального функціонування щитовидної залози та підтримання тканин молочної залози. У водоростях є й інші важливі мінерали, наприклад, кальцій і залізо.

П'ять корисних продуктів, про які знали ще наші предки- фото 131929

Читайте також: Несподіваний продукт, який знімає головний біль



пропозиції партнерів
Новини