Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Що традиційно готують на Щедрий вечір

  • 212

13-го січня українці традиційно накривають багатий стіл, щоб прийдешній рік був добрішим.

Основною стравою вечора є Щедра кутя, кожен інгредієнт якої має власне символічне значення, передає gazeta.ua. Пшениця є символом життя, мак – достатку, а мед – здоров'я та щастяі. Також додають родзинки та горіхи. На відміну від куті, яку готують на Святвечір, Щедру можна заправляти молоком та вершковим маслом.Із кутею близькі люди йдуть просити пробачення один до одного, щоб провести рік у злагоді та мирі.

Напередодні 14 січня на стіл ставлять і м'ясні страви, як холодець, шинку та ковбаси. Також традиційно готують вареники, млинці та пироги, якими вгощають посівальників та щедрувальників.

Після застілля дівчата можуть ворожити на цибулинах, паличках та свічках, а парубки, яким "дали гарбуза", можуть вдруге спробувати свою долю та відсилати сватів.

Читайте також: П'ять корисних продуктів, про які знали ще наші предки



пропозиції партнерів
Новини