Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Три основних правила харчування під час застуди

  • 714

Восени і взимку ми часто хворіємо застудами і грипом, саме тоді варто правильно харчуватися. Пропонуємо вам декілька правил.

Правило №1: Пити вітаміни

Найкорисніші зимові фрукти – апельсини, мандарини та лимони. Вони багаті вітамінами С, А, Е, В3, В6, Р. Найбільше вітаміну С в апельсинах. У складі лимонів речовин, що стимулюють імунітет, дещо менше, проте найбільш цінним з них є кумарин лимонного соку, який використовують при лікуванні ангіни, пише grippro.

Правило №2: Вживати протимікробні продукти

Хочу нагадати і про природні протимікробних засобах. Це, перш за все, часник. Навіть в дуже невеликих дозах він може принести користь. У часнику міститься речовина аллоцін, що володіє антимікробними властивостями.

Правило №3: Відмовитися від смаженого, соленого і гострого

На час хвороби слід відмовитися від смаженої, солоної і гострої їжі, так як вона здатна дратувати і без того вже запалену слизову верхніх дихальних шляхів і посилювати її набряк. І, щоб надмірно не перевантажувати шлунково-кишковий тракт білкової і жирною їжею, зупиніть свою увагу на тушкованих овочах, пісних бульйонах, відвареної та тушкованою рибі, індички або курки, а також різноманітних кашах і киселях.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців вже захворіли на грип



пропозиції партнерів
Новини