На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації
Варення з абрикосів: прості рецепти приготування
- 25065
Смачне та поживне варення з абрикосів варять в розпал літнього сезону. Рецепти цього варення є найрізноманітнішими, тож ми розповімо, як зробити найсмачніший джем, густе варення та повидло з абрикос швидко і смачно.
Рецепти варення з абрикосів цінуються на вагу золота. Перед таким запашним, кислуватим варенням кольору бурштину з неповторним смаком неможливо встояти. Детально розповідаємо, як приготувати варення з абрикосів з кісточками і без в домашніх умовах.
Це смачно: Прості та корисні страви з ягід: рецепти приготування
Варення з абрикосів класичне
Інгредієнти:
- Абрикоси 1 кг
- Цукор 1,3 кг
- Вода 1,5 склянки
Рецепт приготування варення з абрикосів класичного:
- У великих плодів видалити кісточку і варити варення з половинок. Якщо абрикоси дрібні, їх треба спочатку наколоти, наприклад, вилкою. Гріти воду в каструлі до 85-90 градусів. Опустити абрикоси, а потім бланшувати 2 хвилини.
- Варимо сироп. Для цього з'єднати цукор з водою в каструлі, довести до кипіння, помішуючи. Кип'ятити 1-2 хвилини на невеликому вогні.
- Плоди залити киплячим сиропом. Проварити не більше 10 хвилин і відставити варення абрикосове на 8-10 годин (за цей час плоди добре наситяться сиропом і зменшиться ризик виникнення бродіння).
- Поставити ємність з варенням на середній вогонь, довести до кипіння. Потім варити варення з абрикосів до готовності на невеликому вогні (15 хвилин). Варення з абрикосів готове!
Складність приготування (5/10), витрачений час 35 хвилин.
Джем із абрикосів
Інгредієнти:
- Абрикоси 900 г
- Цукор 900 г
- Лимони 1 шт.
- Вершкове масло 25 г
Рецепт приготування джему із абрикосів:
- Беремо велику каструлю і змащуємо дно вершковим маслом. Це допоможе запобігти пригоранню джему. Абрикоси розрізаємо навпіл і викладаємо в каструлю шарами. Кожен шар пересипаємо цукром.
- З лимона вичавлюємо сік і виливаємо його на абрикоси. Накриваємо каструлю рушником і залишаємо на ніч. (Таке попереднє замочування робить фрукти більш твердими і потім при приготуванні джему половинки плодів краще тримають форму).
- На наступний день готуємо джем. Рідина повинна тільки покривати фрукти, а все інше краще видалити, інакше джем може не загуснути. Ставимо каструлю на середній вогонь і готуємо хвилин 15 до повного розчинення цукру (всі гранули повинні розчинитися, інакше консистенція джему не буде вірною).
- Потім збільшуємо вогонь до дуже високого і даємо фруктам прокипіти хвилин 10-20. Тут важливо періодично помішувати, щоб не підгоріло.
Складність приготування (7/10), витрачений час 1 година.
Ароматне повидло з абрикосів
Інгредієнти:
- Абрикоси за смаком
- Цукор за смаком
Рецепт приготування ароматного повидла з абрикосів:
- Плоди ретельно промити в проточній воді, видалити кісточки. Очищені плоди варити з невеликою кількістю води до розм'якшення, а потім протерти через сито для видалення шкірки.
- Отримане пюре викласти в таз, змішати з цукром (на кілограм пюре додати кілограм цукру) і, постійно помішуючи, уварювати на сильному вогні до тих пір, поки дерев'яна лопатка не почне залишати за собою доріжку.
- Повидло з абрикосів легко піддається псуванню, тому його слід добре уварювали. Для запобігання від бродіння і цвілі його потрібно розфасовувати у гарячому вигляді.
- Наповнені повидлом банки закрити і зберігати в прохолодному сухому і провітрюваному приміщенні. Періодично слід перевіряти стан повидла і при виявленні цвілі або ознак бродіння видалити поверхневий шар або переварити повидло.
Складність приготування (6/10), витрачений час 50 хвилин.
Варення з абрикосів і апельсинів
Інгредієнти:
- Абрикоси 1 кг
- Апельсин
- Цукровий пісок 1 кг
- Вода 200 мл
Рецепт приготування варення з абрикосів і апельсинів:
- Для початку відберіть плоди, потім добре помийте їх під прохолодною водою, видаліть кісточки і розріжте кожен навпіл. Апельсин очистіть, видавіть з нього сік, потім процідіть рідину.
- З води і цукру зваріть сироп, а потім дайте йому покипіти на плиті п'ять хвилин. В самому кінці додайте апельсиновий сік. Зніміть сироп з плити, обережно влийте його до абрикосів і дочекайтеся, поки рідина охолоне. Отриманий настій поверніть назад в каструлю, ще раз доведіть його до кипіння і знову залийте ним фрукти.
- Коли сироп і абрикоси охолонуть до кімнатної температури, їх потрібно довести до кипіння і варити на слабкому вогні кілька хвилин. Після цього розкладіть варення по банкам і закатайте. Не забудьте перевернути посуд і вкрити його теплою ковдрою. На наступний день варення можна перенести в комору або будь-яке інше місце, що підходить для зберігання.
Складність приготування (5/10), витрачений час 40 хвилин.
Абрикосове варення з желатином
Інгредієнти:
- Плоди абрикоса стиглі 3 кг
- Желатин 70 г
- Вода 2 л
- Цукор білий 2 кг
- Кислота лимонна
Рецепт приготування абрикосового варення з желатином:
- Переглядаємо абрикоси, добре миємо їх, не пошкоджуючи поверхню, даємо стекти воді або витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо плоди часточками, на 8-10 частин кожен, кісточки відкладаємо.
- Абрикосові часточки укладаємо в глибоку емальовану миску або в чистий казан. 2 л води кип'ятимо, додаємо цукор і протягом декількох хвилин проварюємо, помішуючи. Проціджуємо сироп і заливаємо "на гарячу" абрикосові часточки. Ставимо варитися наше варення.
- Від закипання варимо 10 хвилин, помішуючи, знімаючи пінки і стежачи за тим, щоб кипіння було несильним. Знімаємо з вогню і даємо варенню охолонути. Повторюємо процедуру варіння ще двічі. Коли проварюємо втретє, додаємо лимонну кислоту і готуємо желатин: замочуємо його в 2 склянках теплої (40 градусів) води, залишаємо на годину, щоб він добре розійшовся, прогріваємо приблизно до 80 градусів і проціджуємо.
- Розчин вливаємо безпосередньо перед тим, як робити варення, баночки миємо і стерилізуємо заздалегідь. Якщо процедуру не порушувати, вийде бурштинове варення, схоже за консистенцією на желе, смачне і корисне.
Складність приготування (6/10), витрачений час 1 година.
Варення з абрикосів з кісточкою
Інгредієнти:
- Абрикоси 1 кг
- Цукор 1 кг
Рецепт приготування варення з абрикосів з кісточкою:
- Миті абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Половинки при бажанні можна нарізати ще на три часточки. Засипаємо фрукти цукром і залишаємо на ніч.
- Вранці ставимо на середній вогонь і варимо, акуратно помішуючи, щоб абрикоси залишилися цілими, а цукор не пригорів. Після того як варення покипить хвилин 5, вимикаємо до повного охолодження (можна до вечора).
- Кип'ятимо варення вдруге – так само хвилин 5, не більше. І залишаємо остигати. На наступний ранок робимо третє, фінальне варення. До нього ми готуємо ядра кісточок. Кісточки треба акуратно розбити молотком або розчавити лещатами, намагаючись не пошкодити ядра. Ядра заливаємо окропом, щоб шкірочка легше відходила. Через кілька хвилин зливаємо воду і легко очищаємо ядра руками.
- Додаємо ядра у варення і ставимо таз на вогонь. Кип'ятимо хвилин 10, заливаємо в стерилізовані банки, закочуємо, вкутуємо на добу. Варення вийде густе, прозоре, з цілими часточками.
Складність приготування (8/10), витрачений час 1,5 години.
Читайте також: Як смачно приготувати молоду картоплю вдома
- 19 травня
-
22:23Міжнародний день травматолога 2024: оригінальні та красиві привітання зі святом
-
21:23День банківських працівників: красиві привітання у прозі, віршах і картинках
-
18:18Зморшки вкриють ваше обличчя значно швидше, якщо спати у цих позиціях
-
17:17Написаний на серветці: з молотка пустили перший контракт Мессі з "Барселоною"
-
16:18Магазинних ви більше не захочете: як приготувати смачні домашні чипси
-
Українські патріотичні пісні: плейлист, який підіймає дух
-
15:19Хто такі люди HIFI та до чого може привести їхня одержимість
-
14:18Ford Model T, який простояв 74 роки, намагалися повернути до життя: що з того вийшло
-
13:18Досягнути фінансової незалежності можна з допомогою цих 9 кроків
-
12:21У Британії визначилися з найсексуальнішим чоловіком: вибір вразить усіх
-
11:19Ще одна перемога: Денис Берінчик здобув перемогу та вакантний титул
-
10:16Новенький iPad Pro спробували зігнути: чи пройшов гаджет брутальний тест
-
09:17Перша поразка в кар'єрі: Усик здобув перемогу над Ф'юрі у важливому поєдинку
- 18 травня
-
22:39День сімейного лікаря: красиві й оригінальні привітання зі святом
-
З Днем народження: ТОП 75 привітань у віршах, прозі та смс українською
-
21:15Денис Берінчик увімкнув сирену повітряної тривоги перед боєм у США
-
20:25Ніжні та апетитні нагетси вдома: записуйте рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
-
19:25Ось, скільки коштують квитки на бій Усика-Ф’юрі у Саудівській Аравії
-
18:30Гурт Крихітка випустив перший за 14 років повноформатний альбом "Мегалюбов"
-
17:30"Мавки. Камуфляж": українська фотографка представила мультимедійний проєкт
-
16:20Павло Зібров завітав на новосілля до оборонця Маріуполя Петра Хижняка
-
15:20Найсмачніша у світі паста з креветками: рецепт від Ольги Рябенко
-
14:15Патріотичний образ: яке вбрання обрав Олександр Усик на зважування
-
13:17Що одягнути на останній дзвоник: стильні та круті образи для хлопців і дівчат
-
12:20Їжа Одещини: рибна вилківська юшка від Євгена Клопотенка
- 19 травня
-
17:17Написаний на серветці: з молотка пустили перший контракт Мессі з "Барселоною"
-
13:18Досягнути фінансової незалежності можна з допомогою цих 9 кроків
-
09:17Перша поразка в кар'єрі: Усик здобув перемогу над Ф'юрі у важливому поєдинку
- 18 травня
-
21:15Денис Берінчик увімкнув сирену повітряної тривоги перед боєм у США
-
17:30"Мавки. Камуфляж": українська фотографка представила мультимедійний проєкт
-
13:17Що одягнути на останній дзвоник: стильні та круті образи для хлопців і дівчат
-
10:15Нова функція Apple дозволить керувати iPad та iPhone тільки за допомогою очей
- 17 травня
-
18:30Міноборони запускає мобільний застосунок "Резерв+": для кого він буде актуальним
-
14:15"Бий барабан печалі": Усик перед поєдинком з Ф'юрі ефектно з'явився на пресконференції
-
10:17Не комора знань, а світоч розуму: красиві цитати про школу та важливість освіти
- 16 травня
-
20:25Alina Pash і Zbaraski випустили інтимну музичну новелу "Ніколи ще раз"
-
16:20У Великій Британії McDonald's прибрав усмішки з коробок Happy Meal: розповідаємо деталі
-
12:20Журналістка з Луцька пройде марафон у 37 км, щоб зібрати кошти на дрони
-
08:16Красиві пісні про вишиванку, які повинен послухати кожен українець
- 15 травня
-
17:17Ці краш-тести показали, наскільки змінилася безпека у сучасних автомобілях
-
13:14Щоб замінити Telegram: українські розробники пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
-
09:175 висловлювань, з яких слід починати кожен свій ранок
- 14 травня
-
17:25Jerry Heil та alyona alyona випустили нову пісню, яка могла звучати на Євробаченні
-
13:20Пряма трансляція "Євробачення-2023" від імені України отримала премію BAFTA TV
-
09:17Цитати про вишиванку: красиві слова та вирази про вишиту сорочку
-
09:15Шоу "Холостяк" повертається на СТБ: хто стане новим героєм
- 13 травня
-
17:20Справжня магія: у Нью-Йорку з'явився "портал" для зв'язку з людьми на іншому континенті
-
13:20Василь Ломаченко нокаутував австралійця Джорджа Камбососа та став чемпіоном світу
-
09:19Прокидайтеся зранку з величезним задоволенням, а допоможуть ці 5 порад
- 12 травня
-
18:15Найприбутковіші фільми 2023-го року: рейтинг популярних стрічок