Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вчені назвали шкідливі добавки до чаю

  • 340

Навіть найкорисніші продукти можуть стати шкідливими, якщо їх неправильно додавати до чаю.

Портал zdorovia зібрав популярні доданки, які можуть втратити свою користь та стати небезпечними канцерогенами.

Чай з цукром

Науковці неоднозначно ставляться до такого поєднання. Деякі дослідження вказують на те, що люди, які відмовилися від цукру у чаях, рідше хворіють на онкозахворювання. Проте це стосується лише чорного чаю, а от для зеленого навпаки корисно додавати підсолоджувач.

Чай з молоком

Чай містить неймовірно важливий компонент катехін, який є сильним антиоксидантом. Тому вони нейтралізують вільні радикали, які викликають онкопухлини. А от додавання молока нейтралізує цей ефект.

Чай з лимоном

Лимон не варто додавати до гарячого напою, оскільки тоді у ньому руйнується вітамін С. Тому, щоб зберегти корисні якості лимонів, краще класти його тоді, коли чай охолоне.

Чай з медом

Звісно ж, мед корисніший за цукор, але його не можна додавати до напою температури 40°, оскільки тоді руйнується цінний фермент діастаз, а за температури 60° він перетворюється у канцероген.

Читайте також:Чай чи кава: який напій більш корисний для здоров'я



пропозиції партнерів
Новини