Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Відомі найнебезпечніші новорічні страви

  • 695

Статистика свідчить про те, що щедро заправлені майонезом салати можуть стати причиною новорічних харчових отруєнь.

Лікарі наголошують на тому, що чим пізніше ви з'їсте салат, тим більше у вас шансів ним отруїтися, а "доїдати" зранку "Олів'є" або "Шубу" медики категорично забороняють, передає golos.ua.

Фахівці додають, що салати, які заправлені соусами можна вживати лише кілька годин після приготування, адже згодом у них починають розмножуватися бактерії.

"Ще гірше – купувати готові салати в відділі кулінарії супермаркету. На жаль, далеко не всі продавці працюють сумлінно, а підгнилу ковбасу куди простіше збути у вигляді салату, ніж якщо просто запакувати її в пакет. Ну а велика кількість майонезу, який не може «стояти» довше одного вечора робить такі "делікатеси" потенційної отрутою – адже якщо вам кажуть, що салат приготований сьогодні, це зовсім не означає, що так і є", – попереджає лікар.

Також часто отруюються гості тістечками або тортами з великим умістом крему. Вони теж не можуть довго зберігатися без холодильника.

Медики рекомендують підготувати салат, але заправляти його безпосередньо перед подачею. Це забезпечить максимальну свіжість та зменшить шанси поширення бактерій. Також додають, що не варто захоплюватися приготуванням миски з салатом, якщо гостей буде небагато. Краще з'їсти менше, але позбавити себе ризику отруїтися.

Читайте також: Названо головні тренди в їжі у 2017 році



пропозиції партнерів
Новини