Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Нові санкції від США

  • 1553

Під штрафні заходи Сполучених Штатів потрапили російські банки, енергетичні фірми, компанії військово-промислового комплексу. Ці санкції вже назвали найжорсткішими кроками Америки за час конфлікту в Україні.

Як повідомляє Zaxid.NET, у Білому Домі зазначають, що штрафні кроки завдадуть Росії значно більшої шкоди, ніж всі фінансові обмеження, введені раніше.

Цього разу до «списку штрафників» потрапили державна нафтова компанія «Роснефть», фінансовий підрозділ Газпрому «Газпромбанк», ще одна велика газова компанія «Новатек», а також «Зовнішекономбанк». Також у цьому переліку можна зустріти вісім компаній-виробників стрілецької зброї, снарядів і танків.

«Ці заходи американської адміністрації унеможливлюють запозичення для зазначених компаній в США на термін понад 90 днів, що значно ускладнить фінансування їх середньо-і довгостроковій комерційної діяльності», – йдеться у повідомленніВашингтону.

Читайте також: Євросоюз вводить санкції проти 11 терористів

За словами президента США Барака Обами, Америка «хоче бачити конкретні справи, а не просто слова, на підтвердження того, що Росія дійсно прихильна того, щоб спробувати покласти край цьому конфлікту на російсько-українському кордоні».

«Тому, попри введені раніше нами санкції, ми оголошуємо, що кілька окремих галузей російської економіки підлягають санкційному впливу. Ми заморожуємо активи декількох російських оборонних компаній. І ми блокуємо нове фінансування для деяких з найбільш важливих російських банків та енергетичних компаній», - заявив Обама.

Читайте також: Україна не винна в ескалації конфлікту, - Меркель

Також він наголосив, що США і далі підтримуватмуть Україну.

«Навіть у нинішніх кризових умовах вони досягають помітного прогресу. За останні місяці вони провели демократичні вибори, обрали нового президента, прагнуть до важливих реформ і вже підписали Угоду про асоціацію з ЄС. І Сполучені Штати будуть і надалі пропонувати свою сильну підтримку Україні для стабілізації її економіки та захисту її територіальної цілісності. Бо, як і будь-який народ, українці заслуговують на право формувати власну долю», - наголосив американський президент.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що США надаватимуть Україні військову допомогу навіть без її членства у НАТО.



пропозиції партнерів
Новини