Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Названо 6 напоїв, які зігріють в холодну пору

  • 869

Гарячі напої в холодну пору – не розкіш і не екзотика, а цілющий засіб, що не лише зігріває, але й тонізує, додає сил, згуртовує організм.

Грог. Для приготування грогу знадобиться 0,75-1 л рому (горілки), 1 л води, 50 г чайної заварки (чорного чаю) і 200-250 г цукру. Технологія варіння проста: закип’ятити 1-2 склянки води, додати стільки ж рому і цукор, усе варити на повільному вогні протягом 5 хвилин. Окремо приготувати чай у решті води звичайним способом, дати йому настоятися, змішати компоненти, пише 7mednews.

Пунш. Вважається, що це традиційно англійський напій, проте він був придуманий в Індії. Спосіб приготування простий: вино підігрівають до 70°С (біле або червоне сухе або напівсолодке), додаючи цукор, мед і прянощі. У теплу посудину наливають ром, проціджений фруктовий сік або шматочки фруктів і додають гаряче вино. Для пуншу з цитрусових потрібно: 0,5 л рому, 1 л води, 250 г цукру, 1 пл. білого сухого вина, 2 апельсини, 2 лимони.

Названо 6 напоїв, які зігріють в холодну пору 
 - фото 118843

Сидр. Це давній зимовий напій, рецептам для його приготування вже більше тисячі років. Для справжнього сидру використовують 3-5 сортів яблук. Він повинен бути солодким без додавання цукру, з незначною кислинкою.

Какао. На гірськолижних курортах особливо популярним є напій, який легко приготувати вдома: гаряче какао, зварене на молоці, з додаванням двох чайних ложок коньяку. Після перебування на морозі цей напій зігріє миттєво.

Названо 6 напоїв, які зігріють в холодну пору 
 - фото 118844

Чай. Цей напій рекомендується на основі трав і прянощів з додаванням брусниці і журавлини, багатих на вітамін С. Чудовий варіант – чай з гібіскуса (каркаде) – це потужний протизапальний і жарознижувальний засіб. Медики ж радять скуштувати екзотичний, але дуже корисний варіант – чай «Тибетський» з імбиром і молоком.

Глінтвейн. Перші рецепти «палаючого вина» з’явилися в Стародавньому Римі і швидко захопили весь світ. Основа напою – червоні сухі та напівсухі вина. Вміст алкоголю може бути різним, проте не можна допускати, щоб глінтвейн закипів, тоді він повністю втратить свої смакові якості!

Читайте також: Названо 9 осінніх напоїв, які лікують від застуди



пропозиції партнерів
Новини